Språkstimulera mera!

Vi på Snicksnacksnoken gillar barns språkutveckling, och vill göra det roligt för alla att stötta den. Här hittar du en liten översikt över hur du kan använda vår hemsida.


Det tar tid att lära sig ett språk, vare sig man är liten eller stor. Och alla barn behöver språkstimulans! Hur man som vuxen kan hjälpa barnen att utvecklas varierar lite beroende på hur stort barnet är och var det befinner sig i sin språkliga utveckling, men det finns alltid något att göra!

För de små, och barn i tidig språkutveckling, rekommenderar vi Ajja & Bajja. Med tecken, mycket repetitioner och ljudhärmande ord är det lätt att locka till tal- och språkutveckling.

För äldre barn som kommit igång att prata men har svårt med ett eller flera språkljud har vi Böcker för att träna uttal, och för att förbereda för läs- och skrivutvecklingen, och för dem som vill jobba mer generellt med artikulation, har vi Rim, Ramsor och Tungvrickare.

Mer information och generella tips för att stötta barns språkutveckling hittar ni i våra informationsblad under Gratis material och där finns också språkstimulerande spel och annat skoj. Och om ni vill läsa mer om barns språk och språkutveckling har vi samlat våra bästa länktips under Länkar.

Så ta er gärna en kopp kaffe och ha en skön surfstund i språkutvecklingens tecken! 🙂