Om att duga som man är!

Nästan alla har perioder när självkänslan och självförtroendet sviktar. Och om man måste kämpa extra med uttal eller läsinlärning… och kanske träna och träna, dag ut och dag in, är det lätt att tänka att man inte duger som man är. Och det är ju inte meningen!

Med små barn sker språkträningen i lek, och de märker oftast inte alls att det handlar om träning. Lite äldre förskolebarn förstår det förstås, men om de blir ledsna över att inte kunna uttala s-ljudet, till exempel, räcker det ofta att säga ungefär “du säger det som ett barn bara, vi tränar lite så kan du snart säga det som en vuxen!”
Men barn i skolåldern märker allt. De kan se om klasskompisarna har lättare för att prata, läsa eller skriva, och ibland sätter det sig verkligen på självkänslan. Då är det viktigt att prata om att alla faktiskt kämpar med något, även om det inte är samma saker, och att vi alla duger precis som vi är!

Den här boken har vi nu som godnattsaga – både för att väcka intresset för bokstäver och det skrivna ordet, och för att inpränta att vi är bra precis som vi är!

DUframsida

 

 

Läs e-boken direkt här

Eller köp och ladda ner till din Kindle här
(kan läsas på vilken platta som helst med gratis Kindle-app)

Den tryckta upplagan är tyvärr slut, men hör av er om ni vill göra en stor beställning så ordnar vi det.