Spel & Material

 

Snick-snack-snoken spelSnicksnackspel

Slå med tärning och för varje steg ni tar får ni säga ett klurigt ljud, ord eller mening. Vid stegarna klättrar man upp och vid rutschkanorna åker man ner. Och man kan förstås lägga Snicksnacksnokens kortlekar i rutan så att man får dra ett kort för att se vad man ska ssssäga.

 

 

 

Spelplan med siffror

Skriv ut och använd spelplanen tillsammans med våra kortlekar eller andra bilder. Slå med tärning, ta så många kort som siffran visar, och benämn! Det blir två vinnare – den som tar sig genom banan snabbast, och den som har flest kort på slutet! För att fixa egna bilder att träna med titta under länkar, eller hämta egna från Google bildsök…

Eller så struntar ni i bilder och säger bara det där kluriga ordet lika många gånger som siffran visar! “Sssuperhjälte, superhjälte, superhjälte

 

 

Berättaspel

Slå med tärning och svara på frågan du hamnar på. “Vad vill du ha i present?” och “Vad vill du bli när du blir stor?”

Det går också att klippa ut cirklarna och dra ur påse om man vill träna på att fråga/svara/berätta på ett lite enklare sätt.

 

 

 

ordskattjakt

Ordskattjakt

Ett roligt sätt att väcka nyfikenhet för nya ord. Börja tillsammans med barnet att samla nya ord både i vardagslivet och när ni läser böcker, och så fort barnet lärt sig ett nytt ord läggs det i skattkistan! Tanken är att barnet själv ska börja uppmärksamma nya ord – och ta reda på vad de betyder!

Leken är inspirerad av behandlingsprogrammet “Lexicon Pirate” som man kan läsa mer om här.

 

 

Samla snokarSamla snokar

Ett kul spel för att träna uttal. Klipp ut snokarna, slå med tärning och för varje prick får man säga ett ljud/ord/mening och ta en snok. Den med flest snokar på slutet vinner!

På samma sätt kan förstås spela med annat man har hemma: fina pärlor,  legobitar eller varför inte något gott? (Kanske till och med godis om det är lördag?)